Европа даде нов повод за подигравки

Европа даде нов повод на руските политици да се посъстезават в остроумие. Този път мишена за насмешка стана резолюцията на Европарламента и искането за провеждане на международно разследване на убийството в Москва на либералния опозиционер Борис Немцов.

Официалният представител на Следствения комитет (СК) на Русия Владимир Маркин нарече фантазьори евродепутатите, приели резолюцията.

„Чувствам, че следващото предложение на Европарламента ще бъде международното управление на Въоръжените Сили на РФ. Фантазьори“, написа Маркин в микроблога си Twitter.

Първият заместник-председател на комитета по международни дела Леонид Калашников в интервю за ТАСС предложи евродепутатите да бъдат изпратени да разследват убийството на Кенеди.

„Те трябва да оправдаят времето, прекарано в Брюксел, високите заплати и командировките. Ето им тях ту Pussy Riot, ту Ходорковски“, каза Калашников.

Председателят на комитета на Държавната дума за безопасност и противодействие на корупцията Ирина Ярова отбеляза, че „на фона на безразличието и фактическото поощрение на масовите убийства на мирни хора в Донбас това изявление на Европарламента изглежда като политически фарс, който, за съжаление, потвърждава, че убийството на Немцов е било цинично режисирано срещу Русия“.