Дъщерята на Порошенко се снимала в руски сериал

Едната от двете дъщери на украинския президент Петро Порошенко, 15-годишната Евгения Порошенко, участва в руския сериал „Завръщането на Мухтар“. Това разказа съпругата на украинския лидер Марина Порошенко в интервю за предаването „Светски живот“ на украинската телевизия.

„Всяко момиче мечтае да бъде актриса. Сега децата ми осъществяват тези мечти. Женя например, спечели кастинг за снимките на филма „Завръщането на Мухтар“ и се снима в епизодична роля. И беше много щастлива“, похвали се Марина Порошенко с постиженията на дъщеря си.

Евгения Порошенко участва в 8-ма серия на 8-ми сезон на руския сериал, който се появи още през 2012 г. Тогава момичето е на 12 години. Епизодът се нарича „В търсенето на Херцога“, където Женя играе малка роля на момиче с котка. Тя се появява в кадър три пъти, а частта от серията е заснета в Киев с участието на много украински актьори.

Държавната Агенция по въпросите на киното в Украйна забрани редица руски филми и сериали, „пропагандиращи силовите структури на РФ“. В крайна сметка забранени за излъчване се оказаха над 170 руски филма. Сериалът „Завръщането на Мухтар“ обаче, не бе сред тях, макар неговото съдържание напълно да съответства на украинския закон – във филма главните герои са служители на руските органи на реда.

Дъщерите на Порошенко учат едновременно в две страни. Александра и Евгения са ученички в престижния киевски Кловски лицей за чужди езици № 77, а във Великобритания двете девойки са студентки в „Конкорд колидж“, където цената на обучението за чужди граждани започва от 80 хил. долара.