Донски казаци и делегация на Международния славянски съвет празнуваха 3 март в София

На 4 март 2018 г. се състоя среща на Сергей Бабурин, председател на Международния славянски съвет, обединяващ националните славянски комитети на девет страни, с ръководството на Славянското дружество в България и с председателите и представители на 25-те местни български славянски дружества. На тържественото събрание, посветено на 3 март, деня на Освобождението на България от турско робство взеха участие също делегация на донските казаци и делегация от  град Самара.

слав дружества-4С посредничеството на Национално движение „Русофили“ на 4 март 2018 г. в Гранд хотел София бе сключен договор за сътрудничество между сп. „Славяне“ – списание на Международната славянска Академия и сп. „Сигурност“. На срещата стана известно, че следващия брой на сп. „Славяни“ ще бъде посветен на българското Национално движение „Русофили“ и на националния празник на България 3 март.

 

славяни-3На снимката: Сергей Бабурин, главен редактор на сп. „Славяне“, Николай Малинов, председател на НД „Русофили“ и  Лазар Мурджев – издател на сп. „Сигурност“.