Донецк под обстрел – танкове и самоходна артилерия нанасят удари

Опълченците съобщават, че сутринта на 4 ноември продължават боеве в донецкото летище. Използва се артилерия, чува се стрелба от картечници и автомати, предава «Русская весна».

Цяла нощ украинските войски са обстрелвали територии на летището и града, в това число с използване на запалителни мини, в резултат на което са възникнали няколко пожара. Малко след полунощ армията на Донецка народна република отговори с огън.

След 10:00 украинската артилерия отново откри огън от тежки оръдия от позициите си в Пески и Водино.
В района на Метро също подложен на обстрел, а също 15 участък, Киевския и Октябърския райони на Донецк. От блокпоста в Авдеевка по позиции на опълчението се води стрелба от танк на Въоръжените сили на Украйна и едрокалибрена картечница.

Артилерията и миномети на опълченците продължават да нанасят ответни удари по позициите на украинските сили, откъдето те обстрелват опълченците и мирните квартали.
Към всичко това в небето са забелязани украински щурмоваци (предполага се Су-25), поради което ПВО на армията на ДНР са приведени в пълна бойна готовност.

От района на Песок продължават артилерийски обстрели на северозападната периферия на Донецк и донецкото летище. Артилерията на бригада „Калмиус” води контра батареен огън по позициите на украинските сили до Авдеевка. Съобщава се за изпепелен украински БТР.

В донецкото летище продължава стрелба с автоматични гранатомети и противотанкови гранатомети.
Засега украинските щурмоваци не нарушават въздушното пространство на ДНР, водят разузнавателни полети по протежение на фронтовата линия. В околностите на Енакиево работи артилерията на ДНР.