Доналд Тръмп: Светът би бил много по-безопасно място, ако не бе политиката на САЩ в Близкия изток

Светът би бил много по-безопасно място, ако не бяха многобройните случаи на намеса на САЩ в делата на Близкия Изток и Северна Африка, наблюдавани през последните тринадесет години. Такова мнение изрази един от претендентите за президентския пост на САЩ – милиардерът предприемач Доналд Тръмп от Републиканската партия, предаде ТАСС.

„Ако никога нищо не бяхме правили в Близкия изток, то сега щяхме да живеем в един много по-сигурен свят. Ето, отървахме се от Саддам Хюсеин. Не казвам, че той беше добър. Той беше лош. Но това, което имаме към настоящия момент е много по-лошо“, каза Доналд Тръмп в ефира на телевизия CBS.

Към поредицата от грешки на Вашингтон той отнесе и курса по отношение на Либия, в резултат на който бе свален и убит Муамар Кадафи, както и политиката по отношение на Сирия. „Всичко това доведе до възникването на терористичната групировка ИДИЛ. Всичко това доведе до масова миграция от Близкия изток и Северна Африка. Всичко това доведе до масова смърт на хора и разрушения“, каза Тръмп, който, съдейки по резултатите от проучванията на общественото мнение, е лидер в избирателната надпревара сред републиканците вече няколко месеца.