ДНР ще предаде в Международния трибунал материалите за обстрела от страна на украинските военни

Министерството на отбраната на Донецката народна република (ДНР) ще предаде материалите с доказателства за нарушенията на режима на тишината от страна на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Международния военен трибунал. Това заяви представителят на отбранителното ведомство на републиката Едуард Басурин.

Той съобщи, че по всички доказателства за обстрела са образувани наказателни дела в ДНР и „командирите на украинските подразделения, открили огън по населените места в ДНР, задължително ще бъдат подведени под наказателна отговорност“.

„Материалите от събраните наказателни дела ще бъдат предадени в Международния военен трибунал“, цитира думите на Басурин Донецката информационна агенция.

За изминалото денонощие украинските военни са нарушили „режима на тишината“ 17 пъти, като са изстреляли срещу територията на Донецката народна република 75 мини и снаряди, съобщиха още от министерството на отбраната на ДНР.

По-рано от администрацията на Петровски район съобщиха, че в резултат на обстрела през нощта е бил ранен местен жител.

В същото време в съседната Луганска народна република двама души са били ранени при обстрела на украинската армия на с. Смелое, съобщи ЛуганскИнформЦентр, позовавайки се на информация на представителя на Народната милиция.

Междувременно МИС на Русия достави в Донецк и Луганск поредния конвой хуманитарна помощ.

Над 100 товарни автомобила доставиха в Донбас повече от хиляда тона хранителни продукти, лекарства и предмети от първа необходимост.