ДНР се опасява за поредната лъжа от страна на Киев

По думите на и. д. на министър на Държавната сигурност на ДНР Леонид Баранов, Киев отказва да представи списъците с имената на пленените опълченци, които двете страни планират да разменят, предаде Интерфакс.

По думите на Баранов, властите на Донецка народна република «не могат да освободят около 1000 пленени украински бойци, тъй като Киев се отказва да предостави списъците с пленените опълченци и поддръжниците на федерализацията, които трябва да бъдат разменени».

«Работата е там, че ние досега не сме получили обещаните списъци с имената на онези пленени, които Киев смята да освободи. Имаме опасения, че ние еще освободим всички пленени украински военни, а Киев няма да изпълни условията за размяна», поясни пред ИА «Новороссия» Леонид Баранов.

«Опълчението на ДНР се опасява, че Киев след като получи своите военни, няма да освободи пленените опълченци», се казва в съобщението на агенцията.

«Киев твърди, че в плен държи 200-300 опълченци, но конкретен списък с имената все още липсва. Нещо повече, около хиляда наши привърженици и жители на Донбас се считат за безследно изчезнали, а всъщност много от тях се намират в плен на украинските власти. Ние и без това разменяме 1000 срещу 300 наши, затова не ни се искаме да се превърнем в жертви на поредна лъжа», поясни Баранов.