ДНР опроверга съобщенията за 1000 загинали опълченци в Краматорск

По-рано украински медии разпространиха съобщение, в което се твърди, че при обстрела на град Краматорск за загинали повече от 1000 представители на опълчението.

Сведенията за това, че за един ден от провеждането на спецоперацията в Източна Украйна са загинали 1000 опълченци са просто дезинформираност и пореден опит за пиар от страна на украинските власти. Това заяви пред РИА Новости представителят на командването на опълчението в Донецк.

„Толкова опълченци не са загинали от началото на бойните действия <…> Това е някакъв самонадеян пиар ход. Аваков (вътрешният министър на Украйна – бел.ред) очевидно иска да покаже колко удачно действа“, заяви представителят на опълчението в Донецк, като отбеляза, че в хода на артилерийските обстрели, нанесени от украинската армия, загиват предимно мирни жители, а не опълченци.

От ДНР опровергаха също и заявленията на Киев, че опълченците са готови да предадат оръжие и молят за коридор за изход от зоните на бойните действия.

„Никой не възнамерява да се предава. Ние се бием за своята земя и ще воюваме докрай“, отбеляза представителят на опълчението в ДНР.