ДНР: Назначаването на Полторак за министър на отбраната на Украйна е още един признак за фашизацията на страната

Назначаването на командващия Националната гвардия Степан Полторак на поста министър на отбраната на Украйна е още един признак за фашизицията на украинското общество. Това заяви вице-премиерът на Донецка народна република Андрей Пурггин.

В понеделник украинският президент Петро Порошенко издигна пред Върховната рада кандидатурата на Полторак за поста министър на отбраната. По-рано държавният глава прие оставката на бившия министър Валерий Гелетей.

„Извършва се стремителна фашизация на украинското общество. Назначаването на Полторак е още един признак“, смята Пургин. „Това е много отвратителна личност, която прикрива всички престъпления на Националната гвардия. Достатъчно е да кажем, че 70 % от състава на гвардията до ден днешен не са регистрирани. Бойците, на които бяха раздадени автомати, не присъстват в никакви списъци“, отбеляза още Пургин.

„Фашизацията на обществото расте стремглаво. Достатъчно е да сравним заглавията в украинските вестници с тези от миналата година. Контрастът е очевиден. Сега започваш да разбираш как за две-три години Германия прерасна в Третия райх“, заяви вице-премиерът на самопровъзгласилата се република.

Както отбеляза по-рано известният руски военен експерт Игор Коротченко, Полторак е „ревностен привърженик на военно-репресивните и твърди полицейски мерки за прочистване на Донбас“, и неговото назначаване на министерския пост говори за готовността на Киев да продължи войната в югоизточната част на страната.