ДНР: КПП „Мариновка“ вече е под контрола на опълченците

След многочасови сражения с украинските военни сили, опълченците на ДНР са взели под контрол украинския КПП „Мариновка“, съобщи РИА Новости, цитирайки съобщението от официалната страница на ДНР в Twitter.

„Поздравления за армията на Донецка народна република, която взе под контрол държавната граница с Русия КПП „Мариновка“, се казва в съобщението.

По-рано в петък излезе съобщение, че от страна на КПП-то се чувала интензивна стрелба и артилерийска канонада, а няколко украински снаряда се взривили на руска територия, в резултат на което една мирна гражданка е била ранена.

Министерството на отбраната на Русия обяви, че територията на Руска Федерация е била обстрелвана от украинска страна вече 9 пъти. В резултат на един от обстрелите един руски гражданин, баща на 4 деца е загинал, двама души са били ранени, а в предишните случаи ранени е имало сред руските служители на митницата, граничари и украински бежанци. Напомняме, че след последния случай на обстрел, когато загина един мирен руски гражданин, МНвР на Русия отправи решителен протест към Украйна и настоя обстрелите на руска територия да не се повтарят.