Дни на руската култура в Добрич

 

Организатори на Дните на руската култура са Община – град Добрич и Обществото в Русия за дружба и сътрудничество с балканските народи.

На състоялата се пресконференция Председателят на Обществото в Русия за дружба и сътрудничество с балканските народи Андрей Галкин е прочел приветствено писмо до кмета на Добрич Детелина Николова.

Със съдействието на творческото сдружение „Изкуство без граници” в Художествената галерия в Добрич е организирана изложба, представяща над 20 руски, украински и български художници, които творят в различни стилове.

DjaDunav14 097

В рамките на Дните на руската култура на 24 юли от 18,30 часа в Огледална зала „Нели Божкова” концерт ще изнесе певицата Марлена Мош. Тя е уникален и единствен по рода си изпълнител на древни арменски мелодии. Нейните интереси са насочени не само към музиката, но и към поезията, философията и психологията. В репертоара е включила християнски песнопения, фолклорни песни, класически арии и руски романси. Произведенията изпълнява акапелно или в съпровод на пиано на известния пианист и преподавател в Московската консерватория Александър Малкус.

DjaDunav14 068

Сред руските гости на пресконференцията присъства и журналистката Людмила Никишина, главен редактор на руско списание. Тя е отправила покана към своите български колеги за работа по съвместни проекти, но не просто като обмяна на журналистически статии и материали, а съвместни дейности по душа и сърце, добавящи позитивни нотки в нагласата на хората.

На 25-ти юли от 18,00 часа в градския парк „Свети Георги” концерт ще представи Творческият колектив „Ноктюрно”. В програмата са включени руски романси и произведения от руски класици.

http://www.podiym.com/2014/07/blog-post_21.html