Днес България е по-различна

Автор: Юрий БОРИСОВ, зам.-председател на НД „Русофили“

Днес България е по-различна. Благодарение на своя президент.

На първото си официално посещение в чужбина, в централата на НАТО, Румен Радев заяви, че Алиансът трябва да задълбочи диалога си с Русия. Каза го спокойно и с достойнство, пред самия генерален секретар Столтенберг, който не пропусна да изрече дежурната евроатлантическа лъжа, че струпването на натовски сили в Европа било пропорционален отговор на струпването на руски сили към Украйна.

Истина е, както знаем, обратното – НАТО отдавна и системно обгражда Русия с военни бази, техника и жива сила, независимо какво е поведението на Кремъл. И продължи генералният секретар на НАТО със смехотворното в неговата уста твърдение „Ние не желаем противопоставяне с Русия“.

Имахме до вчера президент, който повтаряше някакви чужди „цивилизационни“ мантри и оставяше в мнозинството българи горчивото чувство за служба не на народа си, а на добре известни глобалистки централи. Дано Румен Радев започне да ни връща достойнството. Както го направи днес. Дано покаже, че народите не се делят просто и само на големи и малки, а и на такива, които осъзнават своя интерес, и други, които винаги си търсят господар.