Дмитрий Ярош: Няма Минск, „Десен сектор” продължава да се сражава!

Лидерът на радикалната украинска организация „Десен сектор”, която воюва в Донбас, Дмитрий Ярош, обяви, че не признава договореностите за прекратяването на огъня, постигнати в Минск. Ярош смята, че споразумението за разоръжаването на незаконните въоръжени формирования не се отнася до неговата организация, предаде РИА Новости.
„Ние запазваме правото си да водим активни бойни действия съгласно нашите оперативни планове”, обяви Ярош.

„В пункт 10 на поредните „мински договорености” става дума за разоръжаването на незаконните формирования. Ние се надяваме, че представителите на президента на Украйна, когато са работили над тези материали не са имали предвид „Десен сектор” и други неформални украински подразделения. Затова всички опити за разоръжаването на украинските патриоти ще предизвикат дестабилизация на ситуацията в държавата”, написа днес Ярош на страницата си във Facebook.

Той изразява увереност, че всички подобни опити ще бъдат обречени на поражение, тъй като „бойците от доброволческите формирования са способни да защитят своето право на отбрана на държавата и народа с всички възможни и целесъобразни методи, способи и средства”.
Дмитрий Ярош пише още, че води преговори с държавните структури за узаконяване на бойната дейност на „Десен сектор”.