Джуна искала да клонира сина си

Правила няколко опита за самоубийство, предрекла смъртта си. Вахо и бит и отровен, замесена е жена, казвала приживе ясновидката.

В събота феноменалната Джуна пое към небето – най-близките й се простиха с нея на Ваганковското гробище в Москва, пише „Комсомолская правда“. Изпратиха я 10 племенници и децата им – единствените хора, които са свързани с лечителката по кръвна линия. Те бяха тези, които организираха погребението и настояха за опело в асирийска църква. На следващия ден роднините и близките й отново се събраха на гробището, както е по народен обичай.

„Дойдохме сутринта и бяхме шокирани. Всички венци от роднините бяха с откъснати ленти! При това – тези от приятели и почитатели си стояха непокътнати. Какво значи това? Кой го прави? Създава се усещане, че някой иска да изплаши роднините. Появяват се някакви странни баби, които направо тук, на гробището, се опитват да направят скандал, използват обидни думи по наш адрес. Не можем да разберем кой и защо го прави! Едно е ясно: провокаторите са ни обявили война. Заради наследството? Та то не е наше!“, заяви племенникът на Джуна Юваш Саркисов.

Версии за съдбата на наследството на ясновидката започнаха да се появяват веднага след кончината й. Лечителката няма преки наследници, но има племенници. Те заявиха, че нямат намерение да претендират за нещо и не се отказват от думите си. „Слушайте, вече ни писна от тези разговори. Още веднъж повтарям: нищо не искаме. Дойдохме, за да изпратим леля, да се сбогуваме с нея. Ясно ли е? А ако искате мнението ни, ние смятаме, че отварянето на музей, за какъвто Джуна мечтаеше, ще бъде съвсем логично и справедливо. Тя го заслужава. Или пък нека цялото наследство отиде за благотворителност“, казва Саркисов.

След смъртта на ясновидката най-упорити са слуховете, че Джуна искала да съживи сина си Вахтанг. Али Левши, продуцент и музикален мениджър, сподели, че лечителката наистина мечтаела за това приживе. Слуховете, че е замразила сперматозоиди на Вахтанг са верни. Нещо повече – тя замразила и яйцеклетки. Първоначално мислела да ги използва, за да роди ново дете – с донорска сперма – след нелепата смърт в катастрофа на момчето си, сподели пред „Стандарт“ близкият й приятел Али Левшин. Лекарите й предлагали няколко варианта, които тя е премисляла. „Но вариантът да слее яйцеклетката си с генетичния материал от сина й е блъф“, твърди Левшин. Но уточнява, че генетичният материал на Джуна и Вахтанг все още се съхранява в хладилна камера. „Познавам целия лекарски екип, всички доктори, които се бяха захванали с тази идея, но те засега не желаят да дават изявления. Дори в събота, на погребението й, стана дума за това“, поясни Левшин. „Да не говорим за слуховете, че уж била отровена, пълни глупости!“, допълни продуцентът. „Искам да ви споделя, че всичките й роднини на погребението потвърдиха, че на 40-ия ден ще подпишат петиция, в която единодушно да заявят, че апартамента й и сградата стават музей, наред с всичките й вещи. Те не искат никакво наследство“, потвърди Левшин.

Журналистката Оля Ал-Ахмед от в.“Стандарт“ се свърза с най-близката й приятелка – Татяна Хайер, която е била до нея в последните години и до сетните й дни. Таня сподели, че през октомври миналата година лечителката й казала, че през следващата година тя ще си тръгне от този свят. Но на 3 декември 2014 г., на панахида на сина си Вахтанг, ясновидката вече била категорична, че времето скоро и приключва и тя ще напусне този свят през 2015-а. „Няма повече да правя опити за самоубийство, ще си отида тихо и кротко догодина казала ясновидката на приятелката си Таня.

„Години наред Джуна се опитваше да възроди сина си. Какви ли не идеи прелистваше. Първо, тя имаше наистина намерението сама да използва генетичния материал на Вахтанг, заедно с нейна яйцеклетка, която замразила отдавна. После й хрумвало сурогатна майка да износи дете от сина й. И други варианти са преразглеждани, но в крайна сметка на нито един от тях Джуна не се спря. Всъщност тя окончателно се отказа от тази идея едва миналата година, когато ми каза, че няма смисъл от това, по лесно ще е тя да отиде при сина си, сподели Татяна Василиевна.

Джуна няколко пъти е правила опит за самоубийство, като се е промушквала в гърдите, после се е наранявала по челото, за което свидетелствал траен и дълбок белег правила е опити да си отсече ръката

След всички тези неуспешни опити я е обзела фикс-идеята да клонира Вахо и вече не е искала да умира. Приближените й твърдят, че Джуна измислила официалната версия за кончината на сина си за пред пресата – автомобилна катастрофа. Но в една от последните си изповеди лечителката прави откровение пред журналист на НТВ, че синът й е бил убит, и тя знае името на убиеца. В неговата гибел тя е подозирала своя роднина. „Замесена е една жена… Синът ми е убит“, прави откровение Джуна след толкова години лъжа на пресата, че е загинал в катастрофа. Всъщност след онази катастрофа тя го взима вкъщи и го вдига на крак, 6 месеца след катастрофата той умира мистериозно… Заветът на ясновидката е истината да се разкрие след смъртта й. А именно – Вахо е пребит от 7 души, а след това е тровен.

Последното й пророчество: Тежко ни, ако не спрат войните

Искала да дойде в България през август, за да се поклони на Ванга

Този август Джуна искала да посети България – страната на Ванга, с която винаги искала да се запознае. Това споделя ясновидката в последното си интервю, което пожелала да се излъчи след смъртта й. В събота Джуна бе изпратена с почести от моногобройни нейни почитатели и хора. Опелото се е състояло в асирийската църква в Москва, въпреки че най-близките й приятели твърдяха пред „Стандарт“, че тя е православна християнка. Актьорът Станислав Садалски уж пръв подаде информация за кончината на Джуна, като й се пишеше за най-близък. Всъщност той дори не е присъствал на опелото и погребението, твърдят истинските й близки приятели, като Татяна Хайер и сина на композитора Александър Левши – Али Левшин. Садалски напълно е изчезнал след смъртта й. И не само това. „Стандарт“ потърси коментара му като „близък приятел“, който се пише за такъв пред медиите и за наше учудване възпитаният и културен заслужил артист ни напсува брутално. Садалски се намира в момента в Швейцария и не пожела да говори повече за Джуна. „Много хора злоупотребиха с познанството си с нея, сипят глупости по неин адрес

Ако беше сега жива, щеше да ги изгони, да ги прокуди!“, твърди Левшин.

Това, че Джуна е лекувала Брежнев, е всеизвестна тайна, към Андропов лечителката също се е отнасяла много уважително и му е давала съвети, но с Михаил Горбачев нещо не са се разбрали като хората, твърдят близките й. На Елцин Джуна буквално му е диктувала как да управлява страната. Руската Ванга с асирийски акцент е била патриот до мозъка на костите си. Била е молена да лекувала Юшченко, но категорично е отказала. Дали обаче ясновидката е виждала собствената си смърт? Това е въпрос, вълнуващ мнозина. Джуна бе категорична, че не може да лекува сама себе си, способностите й не го позволят. Казвала: „Ако можех да лекувам себе си, щях да живея 900 г., по библейски“. Последно Джуна е плакала пред камерите на телевизия НТВ и пред приятелите си. Знаела е, че си тръгва. Казала на най-близките, че „напуска…“. „Господи, скоро идвам при теб“, били думите й. Джуна е знаела абсолютно със сигурност точната дата на смъртта си, затова си е купила предварително мястото и е направила паметника. „От нищо не ме е страх. За нищо не се притеснявам, тръгвам си… За какво да съжалявам?

Никога не съм се влюбвала

Не мисля за живота си от гледна точка на жена“, изповядала се ясновидката. Имала доста ухажори, но и много завистници и врагове. Джуна е споделяла, че всички шамани, магьосници и екстрасенси са искали да я премахнат, направо да „я убият“, звънели й по телефона и я проклинали.

Джуна била едва на седем годинки, когато получила първото видение. Проникнала в света на мъртвите още като дете. Сънувала гроб, а вътре – малко момиченце. Когато Джуна го попитала кое е, то отвърнало – Джуна. 7-годишната бъдеща ясновидка съвсем объркала и разказала видението на баща си, който й признал, че преди нея те са имали друго момиченце, което починало на 4-годишна възраст и се казвало Евгения. Затова следващото им дете – Джуна – отново кръстили Евгения. Така едва на 7 лечителката открила способностите си да вижда в бъдещето и в отвъдното. Още като мъничка е отнемала болките в гърба на баща си и всъщност първите й сериозни пациенти били родителите й.

Корените й са от Близкия изток, затова и Джуна е президент на асирийската общност в Русия и председател на Международната лига на асирийците в Русия – ЛАРОС, провъзгласена за асирийска царица

Журналистката Оля Ал-Ахмед се свърза с най-главния водач на ЛАРОС – зам.-председателя на лигата и президент на фонд „Арамея“ Вилгелм Йосифов, когото всички наричат просто – Вилям. Ето какво ни сподели той: „Джуна ми беше казала, че иска да я изпратим на езика на Исус Христос, който е арамейски. Ние всички говорим арамейски. Съхраняваме древния език и традиционните си обичаи. Това беше нейна повеля приживе – опелото й да е на езика на Пророка. Така и сторихме. Двама свещеници пееха – единият е от Краснодар, другият от московската ни църква. Имаше асирийски църковен хор. Според мен Джуна искаше да живее, имаше намерения да усъвършенства апарата, с който лекуваше, имаше и други планове… Джуна беше една космополитна личност. Помагаше на хора от всички националности и религии.

80% от приятелите й бяха евреи прекрасно се отнасяше към тях. Беше много близка с Аркадий Райкин, който също беше евреин. Лекуваше и много араби и мюсюлмани. Джуна изключително много помагаше на казачеството. Имаше особен афинитет към казаците. Много българи, между другото, са идвали при нея. Веднъж, преди много години, дойде ваш сънародник Тя го помоли да не снима с апарат, а той снимаше. Тогава тя се докосна с ръката до камерата и всички снимки бяха осветени! Когато Елцин дойде на власт, Джуна купуваше храна със собствените си пари и му пращаше тогава, просто така, като жест… Лично на мен предрече голямото заметресение преди време в Армения. Последното пророчество, което ми сподели, беше: „Ако държавните управници не прекратят тези войни, тежко и горко на човечеството! Много лошо ще стане!“, сподели Вилям Йосифов пред българската журналистка Оля Ал-Ахмед.