Джон Тефт може да стане новият посланик на САЩ в Москва

 Голяма е вероятността дипломатът от кариерата Джон Тефт да бъде новият посланик на САЩ в Русия, пише в.Российская газета. Тефт е добре познат от работата си начело на американските дипломатически мисии в Грузия и Украйна. 
След като Майкъл Макфол, който ще бъде запомнен като един от най-противоречивите американски посланици в Русия през последните години, обяви намерението си да се върне у дома, Белият дом не бърза да обяви името на новия ръководител на посолството в Москва. Сред кандидатите за поста се спрягат имената на няколко представители на администрацията, специализирани по въпросите за Русия. 
Но каквито и да са били първоначалните планове, събитията от последните два месеца около Украйна, или по-скоро, позицията на Вашингтон за ролята на Москва в тези събития, ще окаже дълбоко влияние върху избора на посланик, както и върху двустранните отношения като цяло. За американските политици кризата отдавна е излязла отвъд границите на самата Украйна и вече се възприема на първо място като конфронтация между Запада- Русия.