Джон Кери: Ако искате висок политически пост, учете руски език

Бившият държавен секретар Джон Кери посъветва американските студенти от Училището по управление „Джон Ф. Кенеди“ към „Харвард“ да започнат да изучават руски език, ако искат да се докопат до високите етажи на властта, пише The Boston Globe. Изявлението му бе част от посещението му в елитното училище, уточнява БГНЕС.

„Често ме питат каква е тайната за упражняване на влияние върху правителството. Е, тя се промени много в последно време. Предвид настоящата ситуация в Белия дом, бих казал, че е необходимо единствено да си купите „Розета Стоун“ (бел. ред. – онлайн програма за учене на език) и да научите руски език”, каза Кери пред възпитаниците.

И въпреки че Кери заяви в началото на обръщението си, че не иска речта му да е твърде „политическа“, той не се сдържа и разкритикува президента на САЩ Доналд Тръмп.

Пред завършващите възпитаници на учебното заведение бившият държавен секретар обсъди не само политическата култура в страната, но и климатичните промени, глобалния тероризъм и технологичните промени.