Децата на украинските управници пишат романи и се къпят във вино

Докато в източната част на страната тече ожесточена война, потомците на киевския елит се наслаждават на охолен живот…

В Източна Украйна войната е в разгара си. Донецка и Луганска област са обляти в кръвта на загиналите и сълзите на техните близки. Загиват и възрастни, и деца. И в Украйна все по-често се питат: «Новите управници нямат ли деца? Може би, ако те трябваше да се бият, сраженията отдавна да са приключили?!».

Е, стана ясно, че и управниците в Киев също имат деца. Но едва ли някое от тях ще се озове там, където свистят куршуми и се взривяват снаряди.

Семейството на Порошенко: танци, музика и английски

Украинският президент Петро Порошенко е горд баща на четири деца. Малкият му син Михаил е завършил седми клас в елитен лицей и в момента се готви за двумесечен курс по английски във Великобритания. Близначките Александра и Евгения се наслаждават на лятната ваканция и се занимават с танци и музика. Момичетата тази година учиха едновременно в Кловския лицей в Киев и «Конкорд колидж» в Англия.

Прошенко
«Шоколадовите зайчета»се снимат в клипове и сериали и учат в Англия. Големият син на Порошенко (вляво) съвсем скоро го направи дядо

Неотдавна Евгения дебютира в киното, като изигра епизодична роля в сериала «Завръщането на Мухтар – 8». Преди това заедно със сестра си Александра се превърна в героиня и в музикалния клип на своята кръстница, певицата Оксана Билозир.

Големият син на Порошенко 29-годишният  Алексей не е служил в армията. Звършил е Института по международни отношения, както и Лондонската школа по икономика и политически науки. Работил е в консулството в Шанхай. Днес «Шоколадовото зайче» (такова прозвище получи потомъкът на шоколадовия крал) посвещава свободното си време на младата си жена и първородния им син, който се роди в деня на инаугурацията на баща му.

Дъщерите на Яценюк: символични джобни

Украинският премиер Арсений Яценюк възпитава две дъщери – Кристина (15 г.) и София (9 г.). Главата на украинското правителство уверява, че не глези децата си – те учат в съвсем обикновено киевско школо, но с  разширено изучаване на английски. Те нямат охрана, а джобните им разходи са символични.

Премиерските дъщери учат музика в музикалното училище в класа по пиано, танцуват бални танци и ходят на плуване. София Яценюк обича да пее и често се изявява в училищните прояви.

Кирил Турчинов (вдясно) се изживява като писател на фантастика

Синът на Турчинов пише книга за свръхчовека

Призовка от военната комисия не е получил и Кирил –  21-годишният син на говорителя на украинската Върховна рада Александър Турчинов. И няма и да получи. Младежът учи в академията на труда, социалните отношения и туризма.

Впрочем, студентът е зает не толкова с университета, отколкото с писането на книги. Младият талант пише роман-фантастика за младите хора, които искат да придобият свръхчовешки способности и да спасят света. Мисълта за всеобщо щастие, разбира се, е мила и добра, но не може ли младият автор като начало да сподели идеята за доброто със собствения си баща?

Чедата на ръководителя на Националната банка (Нацбанк) на Украйна Валерий Гонтарьов: гмуркане в алкохол

Новият ръководител на националната банка на Украйна Валерий Гонтарьов позволява на синовете си Антон (26 г.) и Никита (14 г.) да грабят от живота с пълни шепи. Момчетата просто тънат в разкош. Антон съвсем доскоро публикуваше на страницата си в социалната мрежа снимки от далечни пътешествия, екскурзии и скъпи ресторанти. На една от тези снимки можем да видим, как Антон се плацика в басейн, пълен не с вода, а с червено вино.

Гонтарьов
Големият син на ръководителя на Националната банка на Украйна не пропуска възможност да се потопи в басейн с червено вино – така се развличат туристите в Япония

По-малкият син на шефа на Нацбанка учи в Британското международно училище към университета в Кембридж.

Тягнибок се хвали с абитурентите си

Лидерът на националистическата партия «Свобода» Олег Тягнибок е обзет от други грижи. Той трябва да изпрати сина си в университета и да уреди дъщерите си на работа.

Тягнибок не пропуска да се похвали навсякъде с даровитите си и умни деца.

«Бойците от дивана» на вътрешния министър и главния прокурор

Прозвището «Бойци от дивана» характеризира синовете на вътрешния министър Арсен Аваков и главния прокурор Виталий Ярема. Александър Аваков (26 г.) «война» води само в социалната мрежа. На страницата си във Facebook синът на вътрешния министър смело коментира последните политически събития в страната, ситуацията в източните райони и военните действия там, а още по-страстно изразява впечатления и мнения за футболните отбори на световното в Бразилия. Младежът работи като началник в частна компания.

Отказва да ходи войник и Валерий Ярема (25 г.). Синът на главния прокурор е увлечен по езотериката и философията. Страницата му в ВКонтакте е просто осеяна от мъдри цитати и мисли на мъдреци и тибетски мантри.

P.S. Разбираемо е, че грижата за децата е дълг на всеки родител. Но именно в това управниците се различават от обикновените хора, защото те трябва да се грижат не само за собствоното си поколение, но и за целия народ, като го защитават от глад, насилие и смърт. Със защитата на своята челяд украинските управници се справят чудесно, но за останалите дори и не се замислят…