„Десен сектор” разстреля екипажа на БМП, озовал се на руска територия

Всички членове на екипажа на БМП, които се озоваха на територията на Русия преди дни, бяха разстреляни от екстремистите на „Десен сектор”, съобщи „Российская газета”, позовавайки се на съобщението на на пресцентъра на ДНР.

„Тези хора направиха показателен разстрел на бойците от Националната гвардия, без капка жалост към собствените си бойни другари”, се казва в съобщението. Сътрудникът на пресцентъра на ДНР Дмитрий Гау в разговор с кореспондент на „Российская газета” поясни, че информацията за разстрела на украинския екипаж на БМП постъпи от зам.-министъра на отбраната на ДНР Фьодор Березин.

Напомняме, че два украински бронетранспортьора преминали границата на Украйна и навлезли на територията на Русия (Ростовска област) в нощта срещу 13 юни. Единият бронетранспортьор е заглъхнал и бе задържан от руски граничари, след което се появил още един БМП, чийто екипаж заплашвал с оръжие руските граничари с искане да освободят задържаните украинци. Руските военни са освободили екипажа на първия БМП, но самата техника останала на територията на Ростовска област. Украинските военни направили опит да приберат бойната машина, но руските граничари не допуснали това да се осъществи.