„Десен сектор” блокира входа на металургично предприятие в Запорожието

Главният вход на металургичния комбинат „Запорожстал” в Запорожие е блокиран от група, състояща се от над 100 души с маски и символи на екстремисткото движение „Десен сектор”, съобщи РИА Новости. Движението отрича участието си в случващото, пише на сайта на предприятието.

„Запорожстал” е едно от най-големите металургични предприятия в Европа, влизащо в групата „Метинвест”, собственост на украинския бизнесмен Ринат Ахметов.

„На 15 октомври в Запорожието около 100-150 души с маски и емблеми на „Десен сектор” блокираха главния вход на „Запорожстал”, като възпрепятстваха работата на многочисления колектив на предприятието”, се казва в съобщението.

Блокираните транспортни артерии на комбината преустановиха работата му. Затруднен е и достъпът на работниците.

„Акцията има ясно изразен поръчков и политически характер. Възползвайки се от политическата нестабилност, радикалните елементи използват тази акция като предлог за разрастване на ситуацията в града и в Запорожка област. Подобни актове са дестабилизиращи и водят до нарастване на социалното напрежение в региона. В преследването на краткосрочни политически дивиденти е застрашено нормалното функциониране на предприятието”, се казва още в съобщението на „Запорожстал”.