Депардийо се подигра с целия Холивуд

Знаменитият френски актьор Жерар Депардийо изригна критики по адрес на комфортния начин на живот на звездите от Холивуд, пише „Комсомолская правда“, цитирана от fbr.bg. Обвинителната си реч той произнесе на пресконференцията по време на Берлинския кинофестивал.

В изявлението си Жерар Депардийо спомена новия филм на Алехандро Гонзалес Иняриту „Завръщането“, който може да донесе дългоочаквания „Оскар“ за Леонардо ди Каприо. Заснемането на филма премина в екстремни условия. Ди Каприо плува в ледена вода, пълзя през сняг, яде суров дроб на бизон и влиза гол в изкормен кон (модел на кон).

Депардийо обаче не оцени подвизите му и отправи пикантна обида по адрес на всички холивудски звезди. „Оскарите“, „Завръщането“, всичко това е прословутия комфорт на киното. Когато видя нещо подобно казвам на такива хора – идете някъде и се отъркаляйте в лай*а“, заяви актьорът. Той самият обичал неудобните филми, които те карат да крещиш „не, не“. „Такъв е истинският живот“, обяснява французинът.

Под неговия прицел попадна и Джордж Клуни, а причината беше срещата на американеца с канцлера на Германия Ангела Меркел. Клуни обсъди с Меркел проблемите с бежанската криза. „Искаме да сме и актьори, и политици, и еколози“, иронично коментира Депардийо.

На кинофестивала в Берлин знаменитият френски актьор представи филма „Свята любов“. Самият Депардийо призна, че лентата е посветена на неговата „любов с Русия“.

„Чувствам се руснак, тъй като през повечето време не живея във Франция. А как да не се чувствам руснак с този президент във Франция?“, обяснява актьорът. Той призна също, че наистина се възхищава на Владимир Путин и на делата му. „Това не винаги се харесва на френските интелектуалци“, добави Депардийо.

От 2013 г. насам Жерар Депардийо има двойно гражданство, а през май 2015 г. актьорът обяви, че е готов да умре за Русия.