Делегацията на Украйна напусна залата на Общото събрание на ООН преди речта на Путин

Украинската делегация напусна залата на Общото събрание на ООН преди речта на руския президент Владимир Путин. Снимки на празните места публикува постоянният представител на Украйна в ООН Юрий Сергеев, предаде РИА Новости.

„Нашата делегация излезе от залата по време на речта на другаря Путин“, написа Сергеев в Twitter, като придружи коментара си със снимка на празните места в залата.

Подобен действия не са нещо необичайно в историята на Общото събрание на ООН, отбеляза ТАСС.

Припомняме, че по-рано руската делегация напусна залата на Общото събрание на ООН по време на изказването на украинския президент Петро Порошенко, предаде ТАСС, позовавайки се на информация, предоставена от високопоставен руски дипломат.

„Ние напуснахме залата в знак на протест срещу откровено политизираната и агресивна реч, която изобщо не съответстваше на заявената тема на срещата на върха“, подчерта източникът.

В залата е останал само един руски дипломат. Отговаряйки на въпрос, защо е останал на мястото на делегацията, събеседникът на агенцията подчерта, че „руската страна има навика да слуша опонентите си и да не оставя изказванията им съвсем без внимание“.