Две деца са ранени при поредния обстрел на украинските военни в Донбас

Две деца са ранени в резултат от обстрела на украинските военни на жилищна сграда в Горловка, съобщиха от пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации (МИС) в Донецка народна република (ДНР).

„Един от снарядите попадна върху сграда, намираща се на ул. „Казарцев“, в резултат на което бяха ранени трима души, в това число и две деца съответно на 9 и 7 години“, се отбелязва в съобщението на МИС. Ул. „Оленина“ в града също е била подложена на обстрел, при който е загинал мъж.

Вчера след поредния обстрел на украинските военни на Куйбишевски квартал в Донецк загинаха непълнолетно момче и двама граждани.

В същото време опълченците съобщават, че се е наложило да отбият танкова атака на украинската армия в района на летището в Донецк.

„От двете страни на градовете Андреевка и Водяное военните предприеха атака срещу летището. От всяка страна идваха по няколко единици военна техника. При това, по време на атаката те се объркаха и погрешка обстреляха със запалителни снаряди сградата на новия терминал, който е под техен контрол. Избухна пожар“, съобщи представител на щаба на опълчението в Донецк.

Атаката била предотвратена и украинските военни загубили две единици бронетехника. Броят на загиналите военни все още се уточнява, съобщават от щаба на  опълчението.

Едновременно с непреставащия обстрел на жилищни квартали и обществени сгради, Киев се опитва да създаде икономически блокаж за Новорусия. Украинските власти разпоредиха да бъдат закрити повече от двеста предприятия, които са непосредствено подчинени на Киев. И не само това, украинската Централна банка издаде нареждане на представителите на украинските банки в ЛНР да изнесат от региона или да унищожат материалните средства, които са налични там. Това заяви вътрешният министър на ЛНР Игор Корнет по време на съвещание на министрите.

Според Корнет, опитите да се унищожат всички пари, налични в клоновете на банките в ЛНР започват да се разпространяват масово. Така, през тази седмица сътрудниците на МВР на ЛНР са попречили на служители в „Ощадбанк“ да унищожат голяма сума парични  средства.

Според него, служителите на банката са възнамерявали да унищожат 1 млн. 80 хил. 644 долара, 396 400 рубли и 695 241 гривни, преди плановете им да бъдат осуетени. В момента всички тези пари се намират в банката под охрана.