Двама полицаи загинаха при престрелка в Дагестан

Неизвестни лица стреляха тази нощ по полицейски патрул в руската република Дагестан, съобщи РИА Новости. Загинали са двама служители на реда, а други двама са ранени.

Според следствието, във вторник в полицията е постъпил сигнал за открито тяло на убит мъж в с. Октябърское. На място веднага е бил изпратен полицейски патрул за проверка на получената информация. Когато полицаите пристигнали на указаното място, срещу тях била открита стрелба, след което нападателите се качили в автомобил и избягали.

По-късно автомобилът е открит, а водачът убит при оказване на съпротива на органите на реда. Установена е самоличността му – Махомет Гамзатов от с. Новогагатли в Хасавюртовски район.

По-късно източник от полицията съобщи пред РИА Новости, че при обиск на дома на Гамзатов е открито самоделно взривно устройство.

„Опитахме се да обезвредим взривното устройство, което открихме в дома на Гамзатов, но то се задейства и къщата бе взривена. Няма пострадали при инцидента“, разказа източникът от следствието.