„Газпром“ има готовност да полага тръбите на „Турски поток“

Руският президент Владимир Путин в четвъртък поръча на „Газпром“ да започне полагането на тръбите за морския участък на газопровода „Турски поток“, съобщи „Взгляд„.

Руският газов гигант „Газпром“ има готовност да започне полагането на тръбите от морския участък на газопровода „Турски поток“ през идните няколко дни.

Това съобщи днес ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер на руския президент Владимир Путин, предава БТА, позовавайки се на руската ТАСС.

„Докладвам Ви за готовност в течение на няколко дни да започнем морското полагане на тръби от газопровода „Турски поток““, каза Милер на работната среща.

Той допълни, че „Газпром“ вече е приключил всички подготвителни дейности от проекта и очаква нареждане за началото на морския участък. Путин изрази увереност, че Турция ще подкрепя проекта и нареди да започне полагането на тръбите за морския участък.

По-рано бе съобщено, че „Газпром“ планира да започне полагането на тръбите за първата линия от газопровода „Турски поток“ през лятото на тази година. В края на март в руския участък е приключило пробиването на първия микротунел, вторият микротунел е готов на 97,5 процента.