В Южна Русия се провеждат мащабни учения на войските от ПВО

В Южна Русия се провеждат мащабни учения на подразделенията на войските от Противовъздушната отбрана (ПВО). В ученията участват повече от 2 хил. военнослужещи и 500 единици военна техника.

„Бойните разчети ще отразят удари на тактическата авиация, безпилотни летателни апарати и поразяващи елементи от високоточно оръжие на условен противник. Също така ще бъде извършено разузнаване в сложна въздушна обстановка в условията на радиоелектронна борба“, се казва в съобщение на Южния военен окръг.

Полевите учения, които ще продължат до 10 април, ще бъдат проведени на 12 полигона, разположени в Южен, Севернокавказки и Кримски федерални окръзи, както и в руските военни бази в Армения, Южна Осетия и Абхазия.

Задачите по провеждане на военновъздушна отбрана на специалистите предстои да решават с използването на зенитните ракетни комплекси „Игла“, зенитните пушечно-ракетни комплекси „Тунгуска“, зенитните артилерийски комплекси „Шилка“, зенитните ракетни системи С-300В, „Стрела-10“, „Тор“ и „Оса“. По време на тренировките за специалистите от радиолокационните станции ще бъдат създадени сложни условия на въздушната обстановка в хода на отразяването на масирани ракетно-авиационни удари на условен противник, информира още военното ведомство.