В Украйна е пълно с чужди наемници

Киевската хунта зомбира населението с антируска пропаганда и неудържима истерика във връзка с псевдо-присъствието на руски войски в Донбас. При това властите в Киев всячески се опитват да скрият участието на тяхна страна на чужди наемници от различни европейски държави.

Киев се преструва, че в конфликта няма и не е имало европейска намеса, но за това днес признават редица медии в Европа.

„Съществува информация, че е имало контакт между украинското правителство и правителството на Вашингтон, както и за това, че 500 наемника от организацията Blackwater вече се намират в Украйна“, заяви в ефира на немска телевизия експертът по сигурност Михаел Людерс.

„Ако говорим за чужденци в украинската армия, то в частност те бяха много в батальона „Азов“, който в момента е преобразуван в полк, от Швеция, Прибалтика, Италия, Испания и още редица държави. Има и грузински легион. Общо те са не по-малко от сто бивши грузински военни“, твърди журналистът от ежеседмичника „Независим военен обзор“ Виктор Мясников.

Чуждите наемници се набират най-вече по интернет. Журналистите от телевизия „Россия“ се добраха до украинските вербовчици, представящи се за германски граждани. Те им отвърнали, че за чужденците не е никакъв проблем да станат членове на „Азов“. Необходимо било само да се изпрати писмо и след проверка на документите и Фейсбук акаунта, инструктор на име Майк, отговарящ за чуждите наемници, ще се свърже с желаещите.

В социалните мрежи не е трудно да се открие и страница на наемните бойци.

Дейвид Ериксън е посочил Талин за свой роден град. На снимките, на които позира на фона на танк обаче, отдолу пише „На летището в Мариупол“.

Фабиан Мартин на страницата си във Фейсбук пък е публикувал снимка с коментар „Френски боец в защитата на Украйна. Спокоен преди боя“.

Друг един член на „Азов“ е Патрик Линкс. Той е американец, воювал в Ирак, а сега активно помага на националистите в Украйна.

Чуждите наемници са въоръжени до зъби. В летището в Донецк опълченците откриха американската пушка М16. В случай, че губят, украинските командири правят всичко възможно, така че да не се разбере, че на тяхна страна воюват чужденци.

„Имаме доказателства за това, че те са се опитали да заличат всички следи, доказващи присъствието им. Даже тези, които са били убити, ако не са имали възможност да вземат със себе си, са ги запалвали. Намирали сме устройства, на които са записани проповеди на английски език, както и униформи, различни от тези, които носят украинските военни“, поясни заместник-командирът на щаба на опълчението на ДНР Едуард Басурин.

Според информация от военни експерти, следящи придвижването във въоръжените сили в Украйна, в следващия месец от Европа се очаква да пристигне нов поток от наемни войници.