В Стара Загора се готвят за националния конкурс „Пусть всегда будет солнце“

 

В Стара Загора е в ход подготовката за Четвъртото издание на националния конкурс „Пусть всегда будет солнце“ , съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА в града Елена Ангелова – главен секретар на областния съвет на движение „Русофили“. Целта на фестивала е да се популяризира руската култура – поезия, музика, танци.

Фестивалът протича на три етапа – областен, зонален и национален. Областният кръг за Стара Загора е на 29 април, а домакин на зоналния който ще се проведе на 3 юни 2017, тази година ще бъде Бургас. По традиция заключителният етап се провежда през септември в Казанлък, ден преди Националния събор на приятелите на Русия в България край язовир „Копринка“.

Фестивалът се радва на невероятен интерес, отбеляза Елена Ангелова. През миналата година в него са се включили над 100 участници от областта. Тази година той вече набра скорост и интерес сред възпитаниците на музикалните студии и танцови школи. Най-малките участници са от детските градини, в които пета поредна години се изучава руски език.

Фестивалът „Пусть всегда будет солнце“ е част от културния календар на община Стара Загора, както и от културния календар на Министерството на образованието и науката.