В София се проведе Първият Балкански фестивал на руската песен

В София се проведе Първият Балкански фестивал на руската песен в Голямата зала на Руски културно-информационен център на ул. Шипка № 34. Дългоочакваното събитието се състоя на 5 и 6 април.

Във фестивала взеха участие 54 участника от различни държави – Македония, Сърбия, Хърватия, включително и участници от над 20 града на България. Мероприятието е организирано с подкрепата на Координационния съвет на руските сънародници в България, Федерацията „Союз соотечественников” и Националната организация „Вместе с Россией” при съдействието на посолството на Руската Федерация в София и Фонда „Русский мир”.

За фестивала

Межсдународният фестивал на руската песен е едно от най-значителните културни събития в България. Изпълнителите са самодейни състави от различни краища на България и Балканите, обединени от обичта към руската песен и руската култура. Те са руснаци, българи, украинци, белоруси, сърби, македонци и др. националности на  бившия  СССР. Има богато жанрово разнообразие : патриотични песни, народни песни, любовна лирика, класически , популярни естрадни и др.

Фестивала на руската песен е тържество на дружбата между славянските народи.

Първият Балкански фестивал на руската песен 1

Първият Балкански фестивал на руската песен 2Първият Балкански фестивал на руската песен 3