В Славянск се чува стрелба, има убити

В Славянск, където украинските сили за сигурност провеждат спецоперация, се чува стрелба, а във въздуха кръжат хеликоптери, съобщи кореспондент на РИА „Новости“ от мястото на събитията.
Входът на града от посока на Донецк е блокиран от постове на Държавната автомобилна инспекция, усилени от бронетранспортьори. До града не се допускат автомобили, а на входовете са се образували опашки.
Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков призова жителите на Славянск от страницата си във Фейсбук да не излизат от домовете си и да не се приближава на прозорците.

„Предайте на всички граждани да не излизат от квартирите си в центъра на града да се приберат, да не излизат от квартирите си и да не доближават прозорците. Сепаратистите са открили огън по спецчастите“, предупреди вътрешният министър на Украйна Сергей Аваков.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков потвърди на страницата си във Фейсбук, че в резултат на провеждащата се в Славянск силова операция има пострадали и от двете страни.
„Славянски. Има убити и ранени и от двете страни. От наша страна – офицер от СБУ. Ранен е ръководителят на АТЦ СБУ и още четирима“, съобщи шефът на министерството, добавяйки, че има жертви и от страна на протестиращите, без да уточнява броя им.
Междувременно РИА „Новости“, позовавайки се на координатора на движението „Руски сектор – Украйна“ Владимир Карасев, съобщи, че бойци от групировката „Десен сектор“ са пристигнали в Славянск.
„От Славянск съобщиха, че на летището са пристигнали около 150 души в черна униформа. По всичко личи, че те са от „Десен сектор“, обясни той.
Той не изключи членовете на групата да са подчинени на командването на СБУ.
„Десен сектор“ едва ли ще се отправи на щурм, ако няма подкрепата на местната полиция и СБУ. Сами те няма да атакуват“, заключи той.