В Славянск бяха изпратени специални части

Временно изпълняващият длъжността вътрешен министър на Украйна Арлсен Аваков съобщи за изпращането на специални части в град Славянск в Донецка област, където по-рано неизвестни обсадиха сградата на районното полицейско управление, съобщи ИТАР-ТАСС.

„В Славянск са изпратени специални части”, написал Аваков на страницата си във Facebook.

„В Славянск въоръжени хора в камуфлажни дрехи са превзели районното полицейско управление. Тук реакцията ще бъде много твърда”, написал още Аваков.

Правоохранителните органи се опитват да установят, кои са хората, превзели сградата, какви са техните искания и имат ли оръжие.

Същевременно, прокуратурата в Донецка област е потвърдила опитите за превземане на сградата в нощта на 12 април от неизвестни.

„Около 40 човека започнаха да барикадират входовете на сградата с мебели”, се казва още в съобщение на пресслужбата на прокуратурата в Донецк. В резултат на преговори, неизвестните напуснали административната сграда.

Припомняме, че в самия Донецк няколко хиляди души вече почти седмица продължават да държат под контрол сградата на областната администрация. Те обявиха създаването на суверенна Донецка народна република и призоваха Русия да им се притече на помощ, ако киевските власти прибегнат до насилие.