В Сирия са унищожени 160 терористи от „Ислямска държава“ с руско гражданство

В Сирия са били унищожени 160 терористи от терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД), имащи руско гражданство. Това заяви зам.-министърът на външните работи на РФ за борба с тероризма Олег Сиромолотов.

„Към момента под знамената на ИД воюват над 25 хил. терористи от чужди държави, включително от арабските страни, Европа, Русия и ОНД, – каза Сиромолотов. – От Русия в Сирия са преминали 2719 руски граждани, 160 от тях вече са унищожени, 73 са се върнали и са осъдени, а още 36 са арестувани“.

Терористичният акт, причинил катастрофата на руския самолет в Египет, подчертава необходимостта от сплотяване на международните усилия в борбата с тероризма, отбеляза дипломатът. „Ние разглеждаме това варварско нападение срещу нашите граждани в контекста на серията кървави терористични атаки, извършени в последно време в Париж, Бейрут, Ирак, Анкара и Египет, – каза той. – Компетентните органи на РФ пристъпиха към издирване на виновните за трагедията с руския самолет. Тази дейност ще бъде продължена дотогава, докато всички участници в това престъпление не бъдат открити и не понесат заслуженото наказание, където и да се намират те“.