В Москва раздават тениски с патриотични надписи в отговор на санкциите на Запада

Днес в Москва всеки може да изрази възмущението си от действията на Запада като просто облече дезайнерска тениска с патриотична рисунка и надпис. В центъра на Москва пред паметника на Пушкин се извършва безплатна размяна на обикновена тениска за такава с патриотичен лозунг, съобщи ИТАР-ТАСС.

Всеки желаещ може да размени обикновена тениска за фланелка с текст от химна на Русия, изобразен на фона на храма Василий Блажени, с рисунка на ракетите „Искандер“  например и много други оригинални патриотични надписи.

Сред първите участници в акцията е писателят Олег Рой, който избра за себе си тениска с изобразена пионерска връзка около яката и надпис: „Ние имаме своите забавления, не ни трябва вашата Кола“.

Актрисата Олга Кабо пък облече фланелка с лозунга „Тополата не се бои от санкции“ (има се предвид ракетния комплекс „Тополь“ – бел.ред) с нарисуван мобилния стратегически комплекс. Актрисата изрази надежда, че разногласията между Русия и Украйна скоро ще приключат. „Такива творчески страни като Русия и Украйна трябва да бъдат заедно“, убедена е Кабо.

Организаторите на мероприятието обясниха, че основната идея е да бъде ясно показано пред света, че „Русия не се страхува от санкциите“.

Планира се мероприятието да продължи в Москва две седмици, след което автобусът на акцията ще се отправи и към други региони в страната, включително и в Крим. На 29 септември тениски с патриотични лозунги ще бъдат раздавани на пътниците на летище Внуково.