В Москва погребаха Борис Немцов

Днес в Москва се състоя погребението на Борис Немцов, който беше убит вечерта на 27 февруари на Големият Москворецки мост до стените на Кремъл в центъра на руската столица, предаде ТАСС.

Последният политик от компадорския екип на Борис Елцин през последното десетилетие оставаше в периферията на кулоарите на политическия живот. Името му е известно, тъй като при управлението на Елцин, той заемаше поста на вицепремиер, но неговата личност е абсолютно непопулярна сред руския народ. За това свидетелстват всички социологически проучвания. Немцов реално е никой. Ето защо убитият Борис Немцов донесе много повече полза на унищожителите на Русия, отколкото когато беше жив.

Трупът на фона на Клемъл е готова обложка за политическо криминале, в което убиецът вече е известен. Но всички обвинения на Запада за участие на Владимир Путин в убийството на Немцов, са предварително замислена пропаганда за по-нататъшно демонизиране на Русия.

Истината е, че Немцов не е бил интересен на Путин, а още по-малко трупът му. Но убийството на Немцов обективно погледнато е изгодно на онези, които ненавиждат Русия и настоящият й лидер, тъй като престъплението се използва за очерняне на властите и дисбалансирането на ситуацията в страната. Затова онези, които ридаеха на гроба на опозиционера, така или иначе са му благодарни за неговото „героично оттегляне“ – политическа жертва за бъдещия „Майдан“.

Но има един „проблем“ – Путин е много популярен сред руския народ. На 1 март траурното шествие в Москва събра едва 30 хиляди привърженици на либерализма от цяла Русия. Това означава, че убийците на Немцов са изчислили неправилно, съответно – Майданът се отлага. Но за да се случи той по-скоро, вероятно ще потрябват нови жертви…