В Мариупол са убити двама америкнски военни консултанти

Вчера от САЩ в Киев са пристигнали 180 военни консултанти от базата Форт Бенинг, но още днес те вече са понесли първите загуби в Мариупол, съобщи RT.

Двама от американските военни са били застреляни днес от неизвестни. Както съобщи агенция „Новорусия“, тази новина в Украйна е засекретена и забранена за публикуване. За разлика от служителите на Частната военна компания, на американските „държавни“ военни консултанти на родна земя по право се полага погребение с военни почести. Поради това съществуват основания за предположение, че в най-близко време полицията на един от американските градове ще съобщи, че двама военнослужещи са били застреляни от престъпници в някой неизвестен бар.

След пристигането си в Киев, американските военни веднага били прехвърлени в Мариупол, където към тях се присъединили граждани на Украйна на зряла възраст, които ще бъдат включени в обучаването на млади украински бойци. Тези ветерани прекрасно говорят само един чуждестранен език, а именно… руски.

Интересното в случая е това, че тази голяма американска команда от военни консултанти няма да обучава военни в украинската армия, с която именно се занимава Частната военна армия, а съвсем други курсанти. Предполага се, че тези курсанти са онези „черни човечета“ (както ги наричат още в Украйна) от наказателните пронацистки батальони „Азов“ и „Днепър“ (наемници на олигарха Коломойски).