В Краснодарския край започна международният фестивал PhotoVisa

В Краснодарския край за седми път започна международният фестивал PhotoVisa. В Краснодар, Анапа, Новороссийск и Сочи на 18 терена се откриха 35 фотоизложби. Авторите на проектите са фотографи от 14 страни, в това число от Аржентина и Япония, Австралия и Канада, Бразилия и Германия, Полша, Куба, Франция, Китай, САЩ, публикува Руски Дневник.

Тази година темата на фестивала е „Език и памет“. Зададените рамки фактически съвпадат с променливите и подвижни рамки на самата фотография. Въобще, за много хора фотографията почти е синоним за памет: неин инструмент, архив, а заедно с това – магическото пространство на спомените…

Тези рамки ще позволят да бъде демонстрирано, как се променя езикът на фотографията.

Сред проектите е и мащабната изложба „Идет война народная…“, която ще покаже ценни фотоматериали за партизанската война по време на Великата Отечествена война на територията на Русия, Украйна, Беларус.

Очаква се в истински хит да се превърне проектът на австралиеца Аласдер Фостер „Събеседване с паметта“, събрал в себе си работите на седем фотографа от Аржентина, Австралия, Канада, Колумбия, Корея, Япония е САЩ.

„Светописът“ работи в снимката на Томоко Хаяши като докосване до отсъстващия любим. Кореецът Сук Кун О използва весели герои от анимационните филми на 80-те.