В Киев щурмуват администрацията на Порошенко

Няколко стотин души протестиращи щурмуват администрацията на украинския президент Петро Порошенко, съобщава ТАСС.

Активистите успели да минат през първия кордон от Националната гвардия на Украйна и се опитали да нахлуят в конферентната зала на президентството. Бойци от Нацгвардията опитали да спрат тълпата, която настоява да направи официалното си заявление пред камерите на президента.

По-рано протестиращите поискали въвеждане на военно положение в страната, а също оставката на ръководството на въоръжените сили на Украйна и силовия блок.
Представители на „Съюза на майките“ настоявали за извеждане на 25-ти батальон „Киевска Рус“ на Въоръжените сили на Украйна от Дебалцево, където от няколко дни се водят ожесточени сражения за контрол над територията.

Количеството на загиналите в Източна Украйна вече не се изчислява ежедневно, а ежечасно.

Uglegorsk

Продължава евакуацията на мирно население в Углегорск – „градът на мъртвите“, както го наричат вече местни. По думите им, телата на загиналите лежат по улиците и в разрушените сгради а поради непрекъснатите обстрели в опасния район не влизат медицински екипи и други социални служби. Украинските силови структури отказали на бягащите мирни жители да напуснат района, в резултат на което се наложило опълченците да организират хуманитарен коридор, по който да се евакуират бежанците. Поради липса на транспорт, хората бягат от Углегорск с каквото и както могат, помагат им опълченците, като превозват бежанците с военните си камиони и други налични транспортни средства.