В Белгия излезе компютърна игра „Битка за Донецк“

Белгийската компания LuGus Studios представи новата си компютърна игра по темата за сблъсъците в Украйна, предаде RT. Играта е с името „Битка за Донецк“ и според създателите й се появява с цел да увеличи осведомеността на хората за събитията в Украйна.

В играта няма победители, разказват още основателите на проекта.

Белгийските разработчици на компютърни игри решили, че за събитията в Източна Украйна трябва да са информирани колкото се може повече хора и поради тази причина създали „Битка за Донецк“.

Макар на пръв поглед това да е поредната мобилна игра, където просто трябва да се убива наред, създателите й настояват, че тя призовава към мир.

Дори и да поразите врага си, на екрана светва надпис: „Играта приключи“.

Един от основателите на компанията LuGus Studios Кевин Халтърман разкрива замисъла на създателите на „Битка за Донецк“.

„В началото на играта вие избирате една от двете страни: ДНР или украинската армия. И започвате да си мислите, че както в повечето игри, вашата задача е да победите противника. Но когато го атакувате и поразите, на екрана ви отново се появява надпис „Играта приключи“. Освен това, вие ще видите сред броя на убитите и количеството загинали мирни жители. Играта все пак може да бъде спечелена, но нека всеки сам се сети как. Ние се се ръководим от някаква политическа позиция. Единственото, което искаме да направим е, да покажем какво е войната. А това са невинни жертви. Във войната няма добри и лоши“, заяви Халтърман.