Във Владивосток стартира Източният икономически форум

Във Владивосток започна работа Източния икономически форум. Той се провежда под девиза „Откривайки Далечния изток: възможности за инвеститорите“, пише „Российская газета“.

За участие във форума пристигнаха около 2,5 хил. гости от 28 страни – Китай, Япония, Южна Корея, Индия, Виетнам, Австралия, САЩ, Сингапур и други. Те ще обсъдят предложенията за инвеститорите, механизмите и инструментите за подкрепа на предприемачите, както реализуемите, така и тепърва подготвяните за реализация инфраструктурни, суровинни и енергийни проекти.

Във форума ще вземат участие водещи мениджъри от 57 чуждестранни компании, както и ръководителите на над 200 руски компании. В рамките на събитието са планирани 57 мероприятия, 52 сесии и няколко междудържавни бизнес диалога: Русия-Южна Корея, Русия-Япония, Русия-Китай, Русия-Германия и Русия-АСЕАН.

Централно събитие на мащабното мероприятие ще бъде панелната сесия с участието на президента на Русия Владимир Путин, министър-председателя на Япония Шинзо Абе и президента на Република Корея Пан Кън Хе. Освен това в кулоарите на форума ще се състоят преговори на държавния глава на Русия с японския премиер Абе.

Източник: http://www.infostock.bg/