Във вашингтонската лудница командват луди

През цялата световна история нито една държава не е представлявала такава заплаха за съществуването на човечеството като Америка. Бушуват безкрайни войни срещу измислени противници. Новите войни започват с опасно постоянство. Мирът се превърна в чиста фантазия.

Обама иска да получи разрешение от Конгреса за неограничена война, игнорирайки международното право. Предлогът е борбата с ИДИЛ — поредната негова лъжа.

В публикавана по-рано статия писах, че ръководството за действие на украинските военни в Донбас се осъществява от Пентагона. И това е освен тайните доставки на тежко въоръжение за украинската армия. Така наречените американско-украински съвместни учения са на практика подготовка за пълномащабно военно нахлуване. В резултат на това американските военни ще се окажат на предната линия. Те ще водят бойни действия в непосредствена близост до руската граница. Достатъчна е само една провокация, за да избухне американско-руски конфликт.

Едновременно с това десетки американски военни инструктори се подготвят за изпращане в Сирия. Тяхната задача е да обучават бойците от т. нар умерена опозиция. Само чеедва ли хора, които имат намерение да свалят законно правителство, могат да бъдат наречени умерени.

Обама воюва в Сирия с ръцете на своите марионетки — радикални групировки от типа „Ислямска държава”. Агенти на ЦРУ и инструктори от силите със специално предназначение ги обучават на военно изкуство — как да режат глави. Американски представители на силите със специално предназначение и агенти на ЦРУ действат в 150 страни в целия свят, но не като посланици на добра воля. Като прикритие се използват посолствата и консулствата на САЩ, както и други организации.

Във вашингтонската лудница командват луди-

Създателят на проекта TomDispatch​.com Ник Терс пише, че към 30 септември 2014 г. американските сили със специално предназначение са били задействани в 133 страни. Като се позовава на представителя на Главното управление на войските със специално предназначение на САЩ подполковник Робърт Локхолт, Терс пише, че през последните три години американските сили със специално предназначение са осъществявали операции в 150 страни. Изпълняваните от тях задачи включват както бойна подготовка, така и нощни рейдове с цел ликвидиране или пленяване на противника. Огромното мнозинство американци не знаят нищо за тайната война, която Вашингтон води в целия свят. Терс твърди, че дейността на силите със специално предназначение не се контролира от никого и не се осветлява в медиите. Добре подготвените убийци действат съвместно със своите колеги от други страни по целия свят. Те имат тесни контакти със разузнавателните служби във Вашингтон, с чуждестранните си колеги. Тяхната задача е да разширяват границите на американската империя, да дестабилизират ситуацията в страни, които провеждат независима политика с цел смяна на режима. Чрез преврати, политически убийства или военна намеса.

Външно Вашингтон поддържа положителен имидж, но в действителност това е зло в най-чист вид. При това както вътре в страната, така и извън нейните предели САЩ не се гнусят да използват такива методи, до които дори диктаторите се стесняват да прибягват.

Само САЩ водят война срещу човечеството. Използват оръжие за масово поразяване, в това число химическо, биологическо и радиационно., както и други забранени видове оръжие. В реално време преминават изпитания на все нови и нови видове въоръжения, дори ако тяхното използване води до ужасяващи последици.

Вътрешната и външната политика на САЩ е диаметрално противоположна на онова, което е допустимо в едно свободно общество. Всичко се управлява от престъпници от две партии.

Много от медиите подкрепят техните най-ужасни политически стъпки и преднамерено разпространяват дезинформации, като премълчават неудобните факти. Игнорират случаите, когато американски чиновници ругаят такива уважавани източници на информационни и аналитични материали като RT International. Включително Джон Кери, който през април миналата година нарече изданието „пропаганден рупор, който разпространява измислиците на президента Путин за украинските събития”.

Украйна

Впрочем, никой не възприема сериозно глаголстването на Кери. Преди дни срещу RT се изправи нов опонент — новоизпеченият директор на Съвета по въпросите на международното излъчване Андрю Лак. Той ръководи пропагандната работа по целия свят, в това число „Гласът на Америка” и „Свобода — Свободна Европа”, радиостанцията „Свободна Азия”, радио- и телевизионния канал „Марти”, излъчващ за Куба, телевизионния канал „Ал Хура” и радиостанцията „Сава”, излъчващи за Близкия изток. Харчат се стотици милиони долари, за да се разпространяват потоци от лъжи.

В интервю за „Ню Йорк Таймс” Лак заяви: „Днес ние се сблъскваме с цяла редица предизвикателства. Ето, например телевизионният канал Russia Today, който прокарва своята гледна точка, „Ислямска държава” в Близкия изток, групи като „Боко Харам”. Аз обаче съм убеден, че нашата служба е способна да даде своя принос в борбата срещу тези предизвикателства.” С други думи в борбата за премълчаване на истинаета и изкривяване на фактите чрез потоци лъжи. И „Ню Йорк Таймс” просто публикува това обвинение, без да го коментира или опровергае, като на практика подкрепи позицията на Лак.

Разбира се, RT изрази негодуването си от факта, че Лак постави канала в една редица с „Ислямска държава” и „Боко Харам”. Главният редактор Маргарита Симонян заяви: „Ние сме крайно възмутени от факта, че новият ръководител на Съвета по въпросите на международното излъчване постави RT в една редица с терористична организация номер 1 в света. Оценяваме това като международен скандал и искаме обяснения от Съвета, от Държавния департамент и от посолството на САЩ в Русия.”

Така е — щом не ти харесва истината, трябва по-активно да водиш пропагандата. Така мислят заседналите във вашингтонската лудница. Особено Обама. Още от първия си президентски ден той обяви война на цялото човечество. Това е човек, който обслужва изключително интересите на богаташите. Обикновените хора изобщо не го интересуват. Започналият при Буш-младши процес на превръщане на Америка в полицейска държава при Обама достигна своя апогей. Постепенно се ограничават гражданските свободи, за да бъдат съвсем премахнати. По отношение на страни, които провеждат независима политика, е взет курс към смяна на режима.

Вашингтон има намерение да разширява границите на американската империя, докато не постигне пълно световно господство. За тази цел той е готов на най-немислими стъпки, дори на ядрена война с Русия.

Вашингтон е във властта на консерваторите. Това са абсолютно болни хора. Те не харесват, когато спре да се стреля и искат по-активни бойни действия в Сирия, по-решителни стъпки за отстраняването на Асад.

Те искат по-твърда позиция по отношение на Русия. Искат превантивен ядрен удар по Иран — да разрушат „шиитския полумесец” и да доведат на власт сунитските радикали.

Mideast Iraq

В средата на януари сенаторът Том Котън призна, че преговорите във формат 5+1 се водят от немай къде: „Ще кажа направо — нашата политика е насочена към смяна на режима в Иран. Ние не можем да се чувстваме в безопасност, докато в Иран на власт са авторитарни ислямисти… Заплахата от използване на сила е много действен инструмент, който ще направи другите лостове за въздействие — дипломатически, икономически, финансови — още по-ефективни… Най-добрият способ да се запази мирът е готовност да осъществиш всякакви мерки, само и само Иран да не получи достъп до ядрените технологии.”

Котън и други луди искат САЩ да са готови да започнат военна операция срещу Иран. Когато лудницата се управлява от луди, може да се случи всичко, дори най-страшното. Бившият конгресмен Рон Пол смята, че близкоизточната политика на САЩ е претърпяла пълен крах. Той е на мнение, че ако САЩ не водеха военни действия по отношение на различни страни в този регион, ситуацията в света би била много по-добра.

Представете си само какво може да се случи, ако Вашингтон тръгне към военен конфликт с Русия или с Иран! Когато външнополитическият курс се определя от сборище луди, никой не може предварително да знае как ще завърши всичко./ в. Русия днес – Россия сегодня

Автор: Стивън Лендман

(„Global Research”, Канада)