Волен агитира от Москва

Лидерът на „Атака” и водач на листата на партията за евровота Волен Сидеров стартира кампанията с проява в Москва точно когато отношенията между ЕС и Русия са опънати до краен предел заради Украйна. Сидеров беше награден с руския орден „Звезда Отечества”.

 

Отличието му връчи космонавтът и два пъти Герой на Съветския съюз Борис Волинов”, похвалиха се от формацията. Орденът бил присъден на Сидеров от Горната камара на руския парламент за принос в развитието на отношенията между двете страни. „За мен, като български политик, е голяма чест да получа ордена.

 

Аз и моите двама колеги Десислав Чуколов и Магдалена Ташева водим листата на нашата партия и ще бъдем гласът на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури”, коментира от Русия Сидеров с предизвикателен тон към Брюксел. Той обвини ЕС, че бил марионетка на САЩ, и се обяви за прекратяване на членството на България в НАТО.

 

Сидеров отново подчерта, че „Атака” признава референдума в Крим и е против санкции срещу Москва.

 

„Преобладаващата част от българския народ обича руския народ и помни, че от турско иго го освободи не ЕС, а братска Русия”, заяви Сидеров.