ВОКАЛИСТЪТ НА ЛЮБЭ НИКОЛАЙ РАСТОРГУЕВ ЧЕРПИ ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ ЛЕГЕНДИТЕ БИЙТЪЛС

Не коя да е, а една от най-великите групи в световната музикална история Бийтълс е извор на вдъхновение за вокалиста на ЛЮБЭ Николай Расторгуев. Любимецът на Русия, който пристига у нас след по-малко от месец с останалите музиканти от звездната формация за грандиозно шоу на 10 декември в Арена Армеец, дори има издаден солов албум, изцяло с кавъри на ливърпулската четворка.

Любовта на Расторгуев към музиката на великата британска група предопределя пътя на вокалиста на ЛЮБЭ. Кариерата му в Русия стартира именно с изпълнения на незабравимите “Help!”, “All my loving”, “Hey, Bulldog” – парчета, които през 1996 г. Расторгуев събира в соло албум с кавъри на Бийтълс. Дискът е издаден предимно за приятели на музиканта, затова е в много малък тираж. Той доказва безспорните си музикални качества, като освен че изпълнява вокалните части в композициите, се включва още със соло на китара и на барабани.

За изданието, което което носи заглавието “Четири нощи в Москва, изпълнителят на “Позови меня тихо по имени” споделя: “Обичам тези песни, защото съдържат невероятен мощен заряд. Умишлено не съм променял аранжимента на повечето от тях, стараейки се да запазя оригиналния дух на Бийтълс, а и е трудно да измениш нещо съвършено.”

През 2007 г. талантливият музикант си прави специален подарък за 50-ия рожден ден – преиздава любимия албум с кавъри на най-великата група в музикалната история Бийтълс. За аранжимента на 22-те композиции помагат всички музиканти от ЛЮБЭ, а албумът се превръща в хит.

По време на сценичните си участия Николай Расторгуев често изпълнява хитовете на епичните британци. Това може да се случи и у нас след по-малко от месец, когато известната руска група ще зарадва феновете си със забележително шоу на 10 декември в Арена Армеец в София. Малкото останали билети все още могат да бъдат закупени на цени от 30 до 70 лв. в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК. Организатор на събитието е MOKO Solution. Актуална информация за концерта, можете да намерите и на страницата на официалното Facebook събитие – Любэ / The Best of / 10 December 2016 /Arena Armeec .

Медийни партньори: РТР, Darik Radio, Комсомольская Правда Балкани, S Media, Стандарт, Жената днес. С подкрепата на: Cine Grand, Руски ресторант Арбат, Ciela. Под патронажа на: Посолство на Руската Федерация в Република България.