Война на ценности: как западният дневен ред на „пробуждане“ (woke agenda) тласка страните към многополярност

С популяризирането на въпроси като ЛГБТ и хомосексуалната идеология, консерваторите, традиционалистите и всички групи, които се противопоставят на западната лудост, се обединяват за геополитическо пренастройване.

 Изглежда, че целият западен свят се е присъединил към колективна лудост. Така наречената идеология на „пробуждането“ (уок)* се е превърнала в своеобразна отправна точка за цялото човечество. Транссексуалните и ЛГБТ, либералният феминизъм и всевъзможните антитрадиционни идеологии изглеждат по-важни за западните политици и държавници от всякакви други въпроси.

Нещо повече, тези кампании дори се милитаризират. Неотдавна ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Атлантическият военен съюз е готов да се бори срещу хомофобията и трансфобията. На практика той просто подкрепя програма, която отдавна е планирана от американските и европейските „ пробудени“ стратези, а именно да се създадат условия за използване на сила срещу консервативните и традиционни нации.

Консервативните държавни глави се превърнаха в основни врагове на Запада през последните години. Доскоро в международните отношения все още преобладаваше прагматизмът, а вътрешните морални въпроси се пренебрегваха в съюзените със Запада държави. Саудитска Арабия например е държава, която е международно призната за налагаща изключително строги морални и религиозни правила, и въпреки това винаги е била голям съюзник на САЩ. Ситуацията обаче бързо се променя.

Самата Саудитска Арабия беше една от първите жертви на „пробудения“ гняв на администрацията на Байдън. Лидерът на демократите създаде поредица от напрежения с монархията в Персийския залив поради несъгласие с вътрешните традиции на страната и опит да я адаптира към глобалисткия модел на либерална демокрация. Жизненоважен фактор за саудитците беше да започнат процес на по-широко сътрудничество с многополярните сили – което доведе до мирното споразумение с Иран, с посредничеството на Китай.

Ясно е, че западните страни искат да изградят глобален ред на универсални ценности на „пробуждане“. „Правилата“ на световния ред ще включват и дневния ред на ЛГБТ и транссексуалните. Целта е либералната идеология да бъде доведена до крайните си последици във всички страни, като се унищожат всякакви традиции, религии и морални ценности. Това изглежда е новата фаза на вечната либерална утопия.

Нещо повече, на вътрешно ниво, западните държави прогресивно засилват преследването срещу консервативно настроените обикновени хора. На територията на Руската федерация се наблюдава постоянно и нарастващо пристигане на американски и европейски бежанци, които искат да напуснат родината си, просто защото не могат да отгледат децата си без налагането на брутална идеологическа програма. Джендър диктатурата и ЛГБТ фашизмът генерират миграционна вълна, която вече има последици, подобни на тези от големите войни и катастрофи.

Всичко това има голяма геополитическа значимост. Когато анализираме БРИКС, виждаме групата като истинска коалиция от регионални сили, чиято основна обща характеристика е наличието на цивилизационна ценност. С православна Русия, конфуциански Китай, хиндуистка Индия, шиитски Иран, многохилядолетен Египет и други, БРИКС се оказва блок, способен да обедини цивилизации, религии и морални ценности, които никога няма да бъдат подложени на гротескните „иновации“ на Запада.

Предлагайки геополитическа конфигурация, основана на прагматични и деполитизирани международни отношения, без намеса във вътрешните работи на различните цивилизации, БРИКС просто създава глобална алтернатива на световната диктатура на „пробуждането“. Само действайки заедно, в коалиция, хората по света ще могат да неутрализират постоянното и агресивно настъпление на ултралибералните идеологии на Запад.

Ето защо е необходимо да се направи още една крачка напред: На следващите си срещи членовете на БРИКС е уместно да утвърдят веднъж завинаги защитата на традиционните ценности в ущърб на фашизма на „пробудените“ като обща политическа програма. Спешно е необходимо моралният въпрос да придобие геополитически статут. Ако НАТО е готова да използва сила срещу консерваторите и традиционалистите по света, то мултиполярните сили трябва да се обединят, за да спрат разпространението на западната агресия.

Моралните ценности също са оръжия за самозащита на суверенните нации. Западът иска да унищожи всички традиционни ценности, защото това улеснява неговата работа по психологическа война и завладяване на умовете. Развиващият се свят трябва да бъде готов да се бори с това.

Автор: Лукас Лейроз, член на Асоциацията на журналистите от БРИКС, изследовател в Центъра за геостратегически изследвания, военен експерт

https://strategic-culture.su/news/2024/05/22/a-war-of-values-how-the-western-woke-agenda-is-pushing-nations-towards-multipolarity/

 

*С понятието пробуждане или уок – от английски woke, се обозначава една агресивна социална теория и политическа практика на унищожаване на свободата и силово налагане на монополна идеология във всички области на човешкия живот. „Пробуждане“ („уок“) е широка платформа, под която се събират всички извращения на либерал-прогресизма – политика на идентичностите, критическа расова теория, култура на отмяна, джендър-идеология, климатична паника

error: Съдържанието ни е авторско!