Военни разстреляха рибари като кучета до Краматорск

Убийците са от националната гвардия на Украйна или от „Десен сектор“

Източник: lifenews

Украински военни устроили засада край селата Александровка и Варваровка, недалеч от Краматорск, при която били застреляни двама души, които се връщали от риболов. Други двама били ранени, съобщи lifenews.ru.

Според информация на сайта стрелците са били от Националната гвардия или от „Десен сектор“. 

Мъжете били общо петима. Рано сутринта те се връщали от риболов, когато по тях бил открит огън без предупреждение. Рибарите се придвижвали в два автомобила – микробус и лека кола. Военни открили огън първо по микробуса, а лекия автомобил се опитал да избяга от обсега на куршумите. 

Общо двама от пътниците в колите са били убити и двама – ранени, съобщават от щаба на самоотбраната на Краматорск. По всяка вероятност стрелбата е дело на хора от Националната гвардия или от „Десен сектор”. 

Украинските военни не допуснали до зоната на обстрела роднини на загиналите и ранените. По телевизията показаха едната от колите на мястото на инцидента – зелена „Лада“ с пробити от куршумите стъкла. Микробусът, в който са пътували разстреляните рибари е бил откаран. 

Според руския телевизионен канал, е регистриран още един случай на нападение срещу местен жител в района, при който е загинала 50-годишна жена.