Военни откриха стрелба срещу опълченците в Краматорск

Украински военни откриха стрелба срещу опълченците в Краматорск. Трима от тях са ранени, съобщи на РИА Новости един от привържениците на федерализацията.

По думите му, в района Пчолкино на град Краматорск опълченците (привърженици на федерализацията) се опитали с кола да преминат през колоната от танкове и БТРи, която се движила към летището на града.

Навлизайки в колоната от тежка бойна техника, военните открили стрелба по опълченците. Трима от тях са били ранении. На пострадалите е била оказана спешна медицинска помощ, а бойната машина продължила към летището.

Напомняме, че летището в Краматорск от вчера е под контрол на украинската армия.

Във вторник (16 април), изпратената от властите на Киев колона от военна бойна техника, се опита да влезе в Славянск и Краматорск, но била спряна от местното мирно население.

Напомняме, че от март 2014 г., в различните градове на източна Украйна се провеждат митинги с искане на федерализация на източните украински региони, за референдум. През последните седмици, в различните югоизточни украински градове бяха превзети административни сгради, а областите на Донецк и Одеса бяха провъзгласени за Народни републики.