Внимание!!! Истината за геноцида в Украйна…

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ЮГОИЗТОЧНА УКРАЙНА!

Храбри воини, борещи се за независимост, насочваме вашето внимание към един проблем, който ако не бъде решен, то няма как да бъде прекратена войната, и повярвайте – никой няма да ви я прекрати! Истината е, че пет области на Украйна са предоставени на световноизвестните корпорации „Шел“ и „Шеврон“ за 50 години с право на удължаване на срока на Споразумението!

Земята под краката ви е продадена. Тя вече не е ваша от 24 януари 2013 година, а войната, която се води, е с Америка посредством олигарсите, които държат на изпълняването на договорените условия с тези компании. Предоставяме ви фрагменти от това Споразумение.

Съгласно член 33.3: „Срок за конфидециалност. Без ограничения, касаещи използване и разкриване на информация, включващи всякакви други споразумения, ограничения, касаещи използване и разкриване на Конфиденциална информация, съгласувани от страните по този член (33.3) действат в течение на Срока за действие на Споразумението и приключват към дата, изтичаща след 5 години от приключването или прекратяването на това Споразумение“.

Всичко споменато по-горе се планира да бъде разсекретено след 55 години, ако „Шел“ не поиска след половин век да се закрепи за неопределен срок. При това, по член 2.5.3 на Споразумението, правителството няма право да отказва удължаването на срока на този договор. Към Допълнение 1 от Споразумението с компания „Шел“ са посочени точни координати на терена, отделен за добив на шистов газ.

Ние съставихме карта по тези координати, за да разберем, какво именно се подразбира в документа под думите Договорен Терен. Оказа се, че става въпрос за територия предимно на Донецка и Харковска области с площ от 7. 886 квадратни километра. В тази площ влизат достатъчно големи градове: Славянск, Изюм, Барвенково, огромно парче от Краматорск, част от Дружковка и Балаклея, а също десетки и стотици по-малки населени места.

Предоставяме ви списъка на най-големите сред тях: Гусаровка, Савинци, Червони Оскол, Красний Лиман, Северск, Ясногорка, Авдеевка, Красногоровка, Орловка, Камишевка, Новогригоровка, Новониколаевка, Торецкое, Александровка, Новоалександровка, Очеретино, Петровское, Великая Камишеваха, Червоний Шахтьор, Петровское.

Уви, жителите на тези места дори не предполагат, че от 24 януари 2013 година техните недвижими имоти вече не им принадлежат.

Съгласно член 37.2 (b) от споразумението, държавата подсигурява: „…В случай, че терените се намират в право на частна собственост и собствениците им не се съгласят на сключване на Договор за Земеделски Участъци доброволно или поискат внасяне на такива в Договорни условия, които съгласно обоснованото мнение на Оператора са неприемливи, прекратяване… права за частна собственост, постоянно ползване, наемане и други права на трети лица по отношение на такава земя, всички терени, които са предмет на такова прекратяване, след това ще се предоставят на Оператора в обосновани срокове на основание на Договора за Земеделски Участъци, включващ обосновани условия“. Сега превеждаме тази информация на обикновен език:

Ако „Шел“ заяви, че под къщата ви, предприятието ви, нивата ви има шистов газ, то вие ще бъдете задължени да продадете на англичаните своя имот на онази цена, която те предложат. Ако предложената цена не ви устрои, държавата е длъжна да вземе имота ви насила и да го предостави на „Шел“.

И в този случай, вече без никаква компенсация, тоест по циничен и незаконен начин имат право да ви изхвърлят от вашия апартамент, офис, вила, ферма и т.н. Целият цинизъм на ситуацията дори не е в бандитските методи, посочени в Споразумението с „Шел“, а в това, че разходите на англичаните относно „усвояването на територията“ ще бъдат компенсирани от Държавата за сметка на добития шистов газ: „Такива разходи се включват в Разходи, подлежащи на възстановяване“.

Както и разходите за „провеждане на Държавна експертиза и одобряване на проекти за развитие на земята и техническата документация за усвояването на терените“, отпуснати от държавата или присвоявани от „Шел“ на комунална или частна собственост.

За възстановяването на „Шел“ подлежат и „Всички разходи, свързани с възстановяване на обезщетение на селскостопански терени и участъци на горско стопанство“. Това означава, че Държавата ще заплаща на чуждестранната компания от държавния бюджет. От бюджета, който би могъл да се използва за изплащане на пенсии и строителство на детски градини. А значи, че всички тези обезщетения ще превърнат градовете, селата, нивите, горите и езерата в безжизнени и септични сметища за токсични отпадъци.

И не се надявайте, че ще можете да защитите правата си чрез съд! Държавата осигурява според член 37.5 (а) „Приемане на всички необходими решения и / или разпореждания от властите на местно управление“. Превеждаме: местните власти са задължени мълниеносно при първи сигнал от Киев да реагират положително на желанието на „Шел“ и да ви отнемат имотите. Не случайно съществува 9-ти член в Конституцията на Украйна, която огласява върховенство на международни договори над украинското национално законодателство. И всеки съд трябва да не се ръководи не от законите на Украйна, а от условията на „Шел“, тъй като по член 38.3 от споразумението с Държавата, се отказва от суверенния имунитет. Това важи за всички съдебни решения, както и решения на международни търговски арбитражи, а също решения за производство на предварително осигурен иск, както и за изпълнение на решения на съдебни и арбитражни структури“.

Споразумението с „Шел“ по членове 5.3.3, 5.6.3, 5.6.4, 7.1(l), е предвидена възможността за присъединяване на зона за добиване на шистов газ във всеки одобрен терен, разположен във всяка точка на Украйна, като Държавата е задължена да предостави терена за незабавното му унищожаване – безплатно.

Сега разбирате ли, колко много права имат те, а колко малко права имате вие?

ЗАЩО Е ЗАСЕКРЕТЕНО СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА ДОБИВАНЕ НА ШИСТОВ ГАЗ? УКРАЙНА – ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ИНТЕРЕСИ НА ТРАНСНАЦИОНАЛНИ КОРПОРАЦИИ.

Обърнете внимание на това, колко е богат вашият край и не вярвайте на никой, който твърди, че Украйна е бедна.

А сега, научавайки всичко това (макар да не е всичко), си задайте въпроса: Дали ще ви оставят да живеете? Необходимо е да си върнете земите! А за това ще ви помогнат юристи. Обърнете се за помощ към съдилища, молете за юридическа помощ Русия, оповестявайте публично, дайте публичност на тази информация, заради нея сте обявени за „терористи“ и „сепаратисти“. Целта е да ви отнемат земите! Превеждайте тази информация на английски и я разпространявайте в интернет, нека целият свят разбере как Барак Обама обира безцеремонно Украйна! Именно той провежда „прочистването“ на терените, в пълния смисъл на тази дума. Целта е, въпросната територия да бъде прочистена от население!

В Споразумението на ЕС с Украйна, което ще преподпише и Петро Порошенко се посочва, че всичките мини на Украйна трябва да бъдат приватизирани! А това означава, че мините ще бъдат изсмуквани от ЕС!

Борбата продължава!

Успех!

 Източник: Вестник Русского Благотворительного Общества