Владимир Путин: Любовта към родината трябва да стане нравствен ориентир

Нравственият ориентир за младите хора в Русия трябва да бъдат патриотизма и любовта към родината, заяви руският президент Владимир Путин на среща с победителите в конкурса „Учител на годината в Русия“.

„Ние нищо друго няма да измислим. Мислил съм много над тази тема, това е патриотизмът в най-добрия смисъл на думата. Любовта към родината трябва да бъде развивана“, каза президентът. Според него, особена роля в това трябва да изиграят преподавателите по хуманитарните дисциплини. „Основната мисъл на хуманитарните преподаватели, според мен, се заключава именно в това“, каза руският президент.

Путин счита, че Русия не бива да се изолира от чуждата култура, но трябва да умее за отсява културните явления от тези, които не представляват ценности. „По повод на проникването на някакви културни ценности у нас отвън: аз ни виждам тук нищо страшно, ако това е истински културен обект, абсолютно нормален. Ние не трябва, не можем и няма да се увиваме в пашкул, но трябва да се научим да отделяме истинното, културното от субкултурното, което няма никаква стойност“, каза Владимир Путин.