Визитата на Кери в Русия е победа на руската дипломация, пише „Файненшъл таймс“

Вестник „Файненшъл таймс“ определя визитата на американския държавен секретар Джон Кери в Русия като победа на руската дипломация, пише news.bg

По-рано днес Кери пристигна в Сочи за разговори с руския президент Владимир Путин и външния министър на Русия Сергей Лавров. Те ще обсъдят отношенията Москва-Вашингтон,  Сирия, Иран, Украйна и като цяло ситуацията в международните отношения. Това е първо посещение на Кери в Русия от май 2013 година.

Визитата на топ дипломатът на САЩ в Русия показва, че Москва все още играе важна роля в международните отношения и е трудно Западът да игнорира руснаците.

Изданието обръща внимание на своите читатели, че това е първата визита след началото на украинската криза, която доведе до охлаждане на отношенията между Русия и САЩ.

Авторитетният вестник отбелязва факта, че срещата сепровежда няколко дни след военния парад в Москва по случаи 70 години от капитулацията на Нацистка Германия. Изданието припомня, че парадът беше бойкотиран от САЩ и редица западни държави.

Правда.Ру пише, че въпросът за антируските санкции няма да бъде повдигнат на срещата между Кери и Путин.

След визитата в Сочи Кери ще се отправи към Анталия, Турция, където ще вземе участие в среща на външните министрина страните от НАТО на 13 май.