Виена приветства решението на Путин за отмяната на използването на ВС в Украйна

Виена приветства решението на руския президент Владимир Путин, да бъде отменено разрешението от Съвета на Федерацията на Русия да се използват военни сили в Украйна, съобщи РИА Новости.

Приветствието към Путин изрази президентът на Австрия Хайнц Фишер.

„Нашето послание към Украйна е следното: може да съществува само един път в разрешаването на конфликта – мирен. Планът на президента Порошенко представлява разумна изходна точка, въз основа на която, трябва да се водят бъдещи преговори между враждуващите страни. Аз приветствах президента Путин за решението му, да се отмени разрешението за използването на руските военни сили на територията на Украйна“, заяви австрийският президент.

Президентът Путин от своя страна, заяви на пресконференцията във Виена, че Русия няма намерения да заобиколи Украйна при изграждане на „Южен поток“ и „Северен поток“, а просто развива транспортна инфраструктура. „Не може постоянно да се твърди, че ние правим нещо срещу някого. Ние правим това, което е в нашите интереси. А по-точно – в нашите и на нашите партньори“, поясни руският президент.