Видео от ударите на руските ВКС и сирийската армия до Палмира

Сирийската армия с подкрепата на руските ВКС продължава да нанася мощни удари по позициите на „Ислямска държава” до авиобазата Т-4 до Палмира. Публикувани са кадри на ударите на руската авиация и атаките на сухопътните сили на сирийската армия в Палмирското направление в източната част на провинция Хомс, съобщава Руская весна.

На кадрите се виждат момент, в които артилерията на сирийските войски унищожава пикапи на бандитите в пустинята до военното летище Т-4. ВКС на Русия унищожиха цяла редица цели на ИД до Палмира преди Нова година. Руските самолети нанесоха серия мощни въздушни удари по различни цели на ИД в пустинята в източната част на Хомс.

Пилотите на Военнокосмическите сили на Русия бомбардираха обекти на терористичната групировка до газовите находища Арак и Сухне, унищожавайки редица цистерни, използвани за снабдяването на столицата на ИД – Ракка.

След ударите до Арак и Сухне руските самолети бомбардираха место на съсредоточаване на ИД в Джебел Шаер. Атаката е довела до ликвидирането на цяла редица терористи.

След това ВКС продължиха да нанасят удари по върховете на хълмовете, разположени северно от Палмира.