Вест от US-медии: Руска ракета уби Дядо Коледа

Руската армия е свалила над Северния ледовит океан шейната на Дядо Коледа. Добрият старец и еленът Рудолф са загинали, според американския  блог The Daily Currant.

Тази сензационна новина, бе разпространена мълниеносно от американски медии. Шегата си е шега, но според експерти тя отново намирисва на информационна война и в нея се прави аналогия с истинската трагедия на малайзийския Боинг в Украйна, пише „Взгляд”.

Традиционно Обединеното командване на ПВО на САЩ и Канада НОРАД следи в „реално време” придвижването на шейната на Дядо Коледа. Така беше и тази година. Обаче се появиха шегаджии, които използваха тази мила традиция. Американска медия съобщи, че руските ПВО са изстреляли ракета, която е свалила Дядо Коледа над Северния ледовит океан, отломки от шейната са открити в Арктика от норвежки рибар, а самият Дядо Коледа и всички елени, освен Рудолф, са загинали.

„Въпреки, че руските власти официално отричат своята причастност към инцидента, американските служби потвърдиха, че съдбоносната ракета е изстреляна от един от разположените на Нова земя руски военни обекти. Руските политици-националисти вече приветстваха покушението, жертва на което е популярна западна личност”, шегуват се авторите на статията.

„Това е нов елемент на информационната война, която се води срещу Русия.Още един опит са се продължи недобросъвестната кампания , която има за цел да зафиксира в умовете на западните граждани, че именно Русия е виновна за това, че са свалили малайзийския самолет над Украйна. Разбира се, това е шега, но за някои хора, които не са обременени с технически знания и за децата, които вярват в Дядо Коледа, това може да окаже влияние върху новогодишните празници. Провежда се демонизиране на Русия в информационното пространство”, заяви военният експерт Игор Коротченко, главен редактор на сп.“Национальная оборона“./RT